Bitdefender Activation Failed

I just bought and installed the basic A/V product on a newly-built XP64 box. It is fully patched and has NO connectivity problems. I do not use a proxy. I have no pre-existing A/V software. I am using the connection to write this post.


It says "Activation failed because BitDefender could not connect to the BitDefender servers." That is a false statement. It connects to what I hope is your server at 80.86.106.40 (reverses to vserver.leoburnett.ro), negotiates an SSL session and exchanges 15 packets. On packet 13 your server returns an encrypted alert and your client FIN/ACK's the connection and fails.


You get through my Windows firewall and everything else on the way to your server just fine. There are no network, firewall, proxy, or driver issues. This is purely a problem with your client being unable to talk to your (I hope) server.


The time on my machine is correct to within a second. I am in the GMT +9 time zone. Am I connecting to the correct server?


How do I fix this?


 
No.     Time        Source                Destination           Protocol Info
      4 1.293126    111.22.33.44          80.86.106.140         TCP      1225 > 443 [SYN] Seq=0 Win=65535 Len=0 MSS=1460
      5 1.631361    80.86.106.140         111.22.33.44          TCP      443 > 1225 [SYN, ACK] Seq=0 Ack=1 Win=5840 Len=0 MSS=1460
      6 1.631409    111.22.33.44          80.86.106.140         TCP      1225 > 443 [ACK] Seq=1 Ack=1 Win=65535 Len=0
      7 1.631872    111.22.33.44          80.86.106.140         TLSv1    Client Hello
      8 1.969118    80.86.106.140         111.22.33.44          TCP      443 > 1225 [ACK] Seq=1 Ack=51 Win=5840 Len=0
      9 1.969824    80.86.106.140         111.22.33.44          TLSv1    Server Hello, Certificate, Server Hello Done
     10 1.970255    111.22.33.44          80.86.106.140         TLSv1    Client Key Exchange, Change Cipher Spec, Encrypted Handshake Message
     12 2.309267    80.86.106.140         111.22.33.44          TLSv1    Change Cipher Spec, Encrypted Handshake Message
     13 2.310649    111.22.33.44          80.86.106.140         TLSv1    Application Data
     14 2.310716    111.22.33.44          80.86.106.140         TLSv1    Application Data
     16 2.649170    80.86.106.140         111.22.33.44          TCP      443 > 1225 [ACK] Seq=1046 Ack=947 Win=7932 Len=0
     18 3.210693    80.86.106.140         111.22.33.44          TLSv1    Application Data, Application Data
     19 3.210747    80.86.106.140         111.22.33.44          TLSv1    Encrypted Alert
     20 3.210792    111.22.33.44          80.86.106.140         TCP      1225 > 443 [ACK] Seq=947 Ack=1366 Win=64171 Len=0
     21 3.210912    111.22.33.44          80.86.106.140         TCP      1225 > 443 [RST, ACK] Seq=947 Ack=1366 Win=0 Len=0


My IP was replaced by a bogus IP.

Comments

  • It's probably an XP x64 issue. I'm also using XP x64 SP2. We both can't activate. Coincidence?


    I think BitDefender has thrown XP x64 SP2 under a bus. I don't care if Microsoft ends support for it in July of 2010. You'll have a lot more customers if you continue to support XP x64 and actually test your products on XP x64 SP2. A lot of people hate Vista and Windows 7.... I know I do!

  • finkey
    edited April 2010

    Comment:


    I reinstalled BigDefender today 04-27-2010 after a clean reinstall of Windows XP Pro, on a 32-bit platform. I got the same error message as above. I called USA customer support at (954) 928-2780. After verifying my account and identity, the operator checked and said that BifDefender servers are "overloaded due to many customers trying to access at one time." He said to try again after a few hours. He said if the matter doesn't resolve to call back in a few days.


    It's been over an hour and I tried again. No luck. Sounds like a power failure or a denial of service attack is in progress at my destination BitDefender servers. Let's hope for the best.

  • Comment:


    I reinstalled BigDefender today 04-27-2010 after a clean reinstall of Windows XP Pro, on a 32-bit platform. I got the same error message as above. I called USA customer support at (954) 928-2780. After verifying my account and identity, the operator checked and said that BifDefender servers are "overloaded due to many customers trying to access at one time." He said to try again after a few hours. He said if the matter doesn't resolve to call back in a few days.


    It's been over an hour and I tried again. No luck. Sounds like a power failure or a denial of service attack is in progress at my destination BitDefender servers. Let's hope for the best.


    Not to put too fine a point on it, but their response is what is normally referred to as bull s**t. What they were really telling you was: "I don't care, call back later and talk to someone else so I don't have to be bothered with you".


    Their server is responding quickly enough, given that it is located in Romania.


    I wonder why they don't have any US servers? Is there some reason they don't want to operate a data center in the US?

  • finkey
    edited April 2010

    I hear you, Chindokee. I tried again 8 hrs. later after uninstalling and reinstalling BitDefender again. Still no luck. I wrote Customer Support just now and informed them that I will charge back my purchase if they don't solve it in 30 days. I will continue to try to activate until then. After that, my BitDefender says it will stop updating. Double click the thumbnail to see the situation. If I have luck, I will post back.

    post-33511-1272435280_thumb.png

  • Unknown
    edited April 2010

    Hello all,


    We have experienced some issues with the BitDefender Server yesterday. The issue was solved an hour ago. Please be so kind as to follow the steps bellow and let us know if you managed to activate the BitDefender product:


    - open BtiDefender -> go to Settings -> Switch UI to Expert mode -> click Apply and then OK.


    - go to the Firewall module -> uncheck the Firewall is enabled option for 5 minuter.


    - go to the Registration module and click on Activate product


    - fill in the necessary information in order to Create a new account or Sing in using a previously created account.


    Thank you.

  • I ACTOVATED successfully just now. Thank you, BitDefender staff, for the fix!

  • Took them over 30 days to fix this. LMFAO :D

  • Maybe it because I am only using the antivirus portion of BitDefender but, I do not see a FIREWALL module in Expert mode.

  • 3rd time did it. Not sure why

  • I am still unable to activate mine. Same error message. BitDefender can't connect to its servers.


    Please fix this permanently!!!

  • Hello Eric,


    We have sent you an email with further instruction in order to activate your account. Please follow the steps from the email and let us know if you managed to activate BitDefender.


    Thank you.

  • I am unable to connect to Bitdefender servers.