Un an jumătate în urmă am făcut primul cont (în laptop de lucru, Windows 10) pe Bitdefender cu un antivirus pe care l-aș fi putut activa și pe alt computer (desktop, windows 10), dar am rămas cu antivirusu’. Toate bune pînă la 10 martie 2025 cînd automat Bitdefender a continuat subscripția pe încă un an (40Euro).Nimic de reproșat, dat fiind că Bitdefender face-o treabă de minune! Însă au început solicitări cu această subscripție și oferte de alte produse care nu țineau seama că aveam un produs deja plătit…care nu se mai încărca ori se încărcase fără să știu, negînd scripturile inițiale și nefuncționînd nici după curățirea laptopului.Atît m-am chinuit să-mi activez contul și produsul că am ajuns la o reală disperare în care nici Bitdefender și nici eu nu mai știam ce vrem unul de la altul.Cum m-am hotărît să cumpăr laptop nou și să trec ce mai tura-vura la Windows 11 am creat un cont nou sub numele Dagmar Adeln, c-o nouă direcție de email…Însă iar confuzii cu login-logout, cu tot feluri de coduri,mai ales că Bitdefender mi-a amestecat contul vechi cu contul nou, neținînd seama că eu, în acest moment,am un nou cont și doar un singur computer. (Bănui că Bitdefender ține seama de IP și nu de numele/conturile diferite, cu parole diferite etc. Ceea ce am spus aici trebuie multiplicat cu 10,100,…fiindcă labirintul creat de Bitdefender pentru înscriere, cumpărare, utilizare, dracu’ l-o descurca, de poate.Eu mă dau bătut! Mirarea mea este că asemeni cizmarului care umblă cu ciubotele rupte sau în șlapi, Bitdefender n-are grijă de-o curată și foarte simplă conexie cu un client-utilizator.În ziua de azi eu înțeleg că trebuie doar să fac un click ca să cumpăr, ca să utilizez un app, să fac simpla operație stimul-răspuns. Chiar dacă Bitdefender oferă tutoriale eu n-am timp să citesc și să urmez pașii care mă bagă în labirint și mă lasă și mai tîmpit. Eu vreau ca la click-A să am răspuns-A’ și nu să fiu forțat pînă la click-pînzele-albe. Dacă am ajuns să mă enervez și să disper, apoi Bitdefender trebuie să fie atent și să refacă sectorul public/client-relation.
Apoi:odată ce eu fac prima utilizare (o lună gratuită), trec la subscribție-cont (low-cost, i.e.19,90E),dar la reînnoire ajunge la 40 de euro…iar acum nu pot cumpăra fiindcă prețul a urcat către 50-60-70…înseamnă că Bitdefender se îndreaptă către o monopolizare afectivă și financiară, neținînd cont că vechimea și fidelitatea pe care i-aș oferi-o ar trebui s-o răsplătească printr-un preț dacă nu mai scăzut, dar egal cu primul pe care l-am putut plăti.Acum am o lună de probă cu antivirusul, dar la banii mei nu voi putea ține pasul cu realul respect ce-l am față de Bitdefender.Un salut!
PS.Scriu aici cuvintele de căutare la care printre răspunsuri ar fi și articolul meu:înscriere,plată,produs,folosire,amestec de conturi,lipsă de țac-pac!