Pentru cei care vor calea lunga a povestii o gasiti pe blogul personal
Calea scurta :
1. Luat un program dubios. L-am rulat avand deplina incredere in BitDefender actualizat la zi. Programu mi-a dat o eroare "server.exe has performed an illegal... " A fost primul semn de intrebare.
2.am obsevat mici "freeze-uri" ale calcului.
3. Firefox mi-a cerut dreptul sa acceseze netul. Deja gradul meu de alarma era pe mediu. Stiam ca am permis accesul browserulu la net dar nu m-am speriat deoarece am crezut ca e de vina update-ul facut la firefox de curand si ca firewalull imi anunta schimbarea de semnatura.
Am dat allow. (Mare greseala - cerd ca intre timp a reusit sa trimita ceva info)
4. am zis sa ma uit in firewall-ul meu la aplicatiile active si bine am facut. 2 aplicatii firefox.exe erau active!! Alarma grad 0! Am cautat de urgenta online un articol referitor la aceasta si am gasit la fel de repede. Se pare ca un trojan/key logger se strecurase fara ca BitDefender sa faca ceva.
5.Am eliminat cheile din registry si am descoperit servcrypt.exe. Alaturi de el klog.dat (probabil de la keylogger.dat) pe care le-am dat sub nasul Bitdefender si am urlat : Musca-l!!!! Bitdefender era caine de companie pentru cucoane si nu a muscat apoi a sarit in bratele mamitei. Am bagat aceste 2 fisiere in carantina si le-am trimis la stapanii Bitdefender.... + un mail la support@....ro. Nici un raspuns so far.
Am schimbat de urgenta parolele conturilor de importanta majora si care cred ca au fost compromise. Astept raspunsul oficial Bit.