Zilele trecute m-am izbit violent de o problema majora ... adusa in atentia mea de catre Bitdefender Internet Security v10, pe numele ei Vundo, varianta .ZAA (parca), cunoscut si sub numele Trats (de catre alti antivirusi).
si acum intrbarile:
Cand si cum a intrat ? Avand activata scanarea traficului http in shield, update automat la 3 ore, si shield-ul pe agresivitate maxima (metoda euristica, toate fisierele, inclusiv in arhive), ma asteptam sa bata politicos la usa, iar mie sa mi se ofere, de catre antivirus, posibilitatea de a-i tranti usa in nas.
De ce a fost detectat doar dupa 3-4 zile de cand mi-a intrat musafirul nepoftit?, cand deja era instalat ca la el acasa ? De ce la fiecare detectare antivirusul ma asigura ca virusul a fost blocat/inoculat, iar calculatorul nu a fost infectat ? De ce este detectat doar un fisier/proces infectat din cele patru? Si lista cu "De ce?" ar putea continua, dar ar fi de prisos.
Si acum intrebarea fatidica, pe care mi-am repetat-o in mod obsesiv in ultimele 5-6 zile, alaturandu-i diverse injurii ... CUM... ? Cum se dezinfecteaza nenorocirea asta de virus, cu totul, adica toate fisierele si procesele infectate, inclusiv intrarile din registrii ?
Precizez ca am incercat majoritatea antivirusilor cunoscuti, si 80% din removal tool-urile gasite pe internet, fara nici o umbra de succes. Sa se fi gasit rezolvarea in celelalte 20% de posibilitati pe care nu mi-au mai permis rabdarea, timpul si nervii sa le incerc ?
In speranta unui raspuns prompt, si a gasirii unei solutii viabile, va multumesc anticipat.
Cu stima si respect,
Calin Burza.