Salut, voua tuturor!
Am dowloadat un fisier si mi-au intrat trojeni in computer. Bit-ul m-a anuntat ca i-a blocat. Am dat o scanare simpla a sistemului si acesta parea curat. Apoi am revenit cu o scanare profunda, particularizata (dezinfecteaza/sterge) si au aparut trojenii, 3 la numar, care se agatasera, doi de un *.dll si unul de executabilul descarcat. De asemenea, programul ma anunta ca a blocat accesul la o adresa http:// tot din cauza unui trojan. Am incercat sa sterg executabilul si *.dll-ul (acesta din urma era in Documents and Settings) dar nu am reusit. Am incercat sa redenumesc, pentru a putea sterge si nici asta n-a tinut. Intre timp Trojanul.Vundo.DWU s-a "prins" si de un dll din System 32 si mi s-au activat si niste virusi, care pare ca au stat in stare latenta in niste programe setup, depozitate demult pe computer, nefolosite. In afara de Vundo mai este Tojan.Mezzia.CY si un Trojan.Downloader..., nu am numele lui complet acum la indemana. Oricum, negasindu-i in arhiva, i-am trimis laboratorului Bit pentru analiza. Este ciudat ca de fiecare data mesajul programului antivirus este ca a sters intrusii (mai putin Vundo pe care n-a reusit nici teoretic sa-l stearga), dar la fiecare noua scanare ei sunt pe pozitie. Exista vreo solutie, in afara de reformatare si reinstalare? Daca este de folos, pot trimite raportul obtinut in urma scanarii.
Multumesc, un weekend linistit