Am legatura prin clicknet; folosesc un modem usb. Am mai testat si alte firewall-uri între timp si cu niciunul n-am avut astfel de probleme. Daca dezactivez firewall-ul din bitdefender, merge, de aceea am zis ca e de la firewall.
E adevarat ca am o configuratie mai ciudata, adica modemul de acces la net e pe usb, mai am o placa de retea pe care o conectez intr-un router wireless. Pentru acces la net de pe alte dispozitive (laptop, pda, telefon) folosesc conexiunea wireless. Adresa publica e alocata dinamic, pe placa de retea din desktop am 192.168.0.1 (de la internet connection sharing). Pe celelalte dispozitive, inclusiv router, am adrese fixe din clasa 192.168.0.******
Ce mi se pare ciudat e ca de pe laptop si celelalte chestii wireless merge ping-ul pe orice adresa publica, daca folosesc ip-ul. Daca folosesc numele nu raspunde nimic; in loguri imi apare ca incerc sa accesez un port blocat (UDP, port 53 - DNS). Am incercat pana si permiterea traficului de orice fel, de la orice adresa, in and out pe portul 53, si tot nimic. Am ramas in pana de idei, asa ca orice sugestie va fi apreciata 
Stimate Domn,
Permite-mi sa postez aici pentru se putea vedea ce am de spus.
Intamplator(?),la cei 70 de ani ai mei am ajuns sa fiu jignit a doua oara de catre un "gainar"de 20 de ani numit/utonumit CRIS,pe numele lui Dragusanu Cristian,un tafnos si increzut plagiator,ajuns moderator pe acest forum.Sa ma explic,pentru ca toti apelantii acestui forum sa vada cu cine au deaface cand este vorba despre un CRIS.
Am certificat obtinut cu nota 10 in birotica/informatica.In anul 1988 cand s-a nascut acest cris,exista PTTR care cuprindea posta si telefon telegraf.La acea data judetul Constanta detinea bazele de date pentru 17 judete din estul Romaniei printre care si Galati de unde provine acest individ.Programul cu care se facea aceasta gestionare era Borland C.In acest limbaj de programare era conceputa si Agenda Telefonica a acelui timp.A venit un elev de clasa a IX a sa "creeze"acest program -Agenda Telefonica-deja existenta,in conditiile anului 1992 cand nu era legea copiryghtului.Daca veti merge pe site-ul sau veti vedea ce "agenda"afiseaza.A furat,a plagiat,a vazut ca i-a mers iar acum nu poate nimeni accesa acest FORUM pentru ca nimeni nu poate "lua un pumn"din cauza acestui pusti de 20 de ani,tupeist pana la nesimtire,caracter josnic de libertin,fara respect.M-am adresat lui cu dta.dar nu a simtit.A vazut ca este tolerat si continua sa se comporte nedemn asa cum a fost educat.Si celelalte doua trei "afise"de pe site-ul sau sunt tot "facaturi"pe care le afiseaza ca realizari "marete"ale sale.Are ceva notiuni ale unui haker si caracterul sau nu depaseste acest stadiu.Este nesimtit de obraznic,tolerat fiind de catre ceilalti pur si simplu prin ignorare si de aici si accesarile putine pe forum.La probleme de cultura hard sau soft este bata.A fost demonstrat de felul cum a tratat problemele de gen si sunt evidente pe acest forum.
Oricum,chiar la modul voluntar,nu trebue lasati asemenea tafnosi sa modereze pe un forum.Moderatori,in orice domeniu,ajung oameni cu experienta sanatoasa si suficienta in meseria respectiva si nu hoti de ultima speta.
Asta trebue sa fie scara valorilor?Am pus intrebarea pentru care a creat topic special,vazand cum se balaceste intrand in discutarea problemelor puse de catre forum-isti fara sa aiba habar.Cel putin ar fi intrebat un spet,dar in falosenia lui nu a fost in stare nici atat.Acest comportament este specific celor care incalca legea cu buna stiinta crezand ca lumea incepe cu ei.Acesti indivizi au handicapul major al necunoasterii de sine.AGENDA TELEFONICA,intrebati programatori de peste 30 de ani ca varsta,si,va cor confirma ce am scris eu aici.A EXISTAT DINAINTE DE A SE NASTE ACEST HOT numit "cris".
NU IMI POT PERMITE SA FIU "MODERAT" de catre un asemenea specimen desi eram bine orientat catre echipa BD si sint in continuare,dar voi folosi metode evoluate de a-mi spune parerea despre/catre aceasta societate.Asteptam ca poate va interveni la sectia in limba romana si un alt moderator.Nu a fost sa fie.Cred ca sunt destui,dar au vazut ca exista asemenea specimene precum "cris".si s-au lasat pagubasi.
Fara un asemenea tip de individ forum-ul ar deveni dinamic,constructiv,activ si multi tineri ar invata ceeace trebue si nu sa fure pentru a avea cu ce se lauda.
Oricum,tuturor numai de bine.
Cu regret,
naucul