Salut Comunitatea Bitdefender,
În timpul verificării calculatorului meu, am descoperit un proces suspect care nu este vizibil în Task Manager, însă am reușit să-l identific utilizând Programul Process Explorer de la Sysinternals. Detaliile despre acest proces sunt prezentate în imaginea numărul 1.
La inspectarea caracteristicilor acestui proces, am descoperit mai multe informații, inclusiv conexiuni TCP/IP, prezentate în imaginea numărul 2. În timpul deschiderii procesului, am întâmpinat diverse probleme, iar în cele din urmă, am obținut informații suplimentare, prezentate în imaginile 3 și 4.
În căutarea informațiilor despre acest posibil virus, am găsit doar un articol scris cu doar 2 luni în urmă, care indică faptul că acest proces este, într-adevăr, un virus, și că nu este detectat de soluțiile antivirus ca atare. Cu toate acestea, la scanarea calculatorului meu cu VirusTotal și Malwarebytes, Bitdefender nu a identificat acest proces ca fiind un virus.
Am reușit să creeze un dump de fișier specific pentru acest proces (în întregime nu a fost posibil), și îl voi atașa la acest mesaj (Windows Driver Foundation (WDF).dmp).
În imaginile 5-6, se poate observa că acest fișier este detectat de Total Commander, dar este imposibil de găsit.
Aș aprecia foarte mult orice sfat sau asistență pe care comunitatea o poate oferi în privința identificării.
Mulțumesc anticipat,