[Fixed] Very Frustrating Problem With Bitdefender, Bandwidth Usage, Bandwidth Consantly And Massivel

124678

Comments

  • ...They have this forum in several languages but it seems that supporters don't care about messages in other languages...
    Wrong. In Romanian forum you'll get immediately response.


    We have to learn Romanian. -_-


    Regards


  • Hi, thank you for the reply. Iv tried it but it did nothing for me. BD still keeps buffering videos. Gona try the registry fix next, because disable http traffic scanning option does not disable anything.


    Still boggles the mind how a 4-5 year old software issue can't be fixed. I mean I know that Romania has fast broadband and doesn't give a s**t about download limits, but where I live I have to make do with a 1.5MB/s line shared with 3 people and wasting bandwidth is not ok.


    Also I wonder how many people use BD and are not aware of this problem.

  • Maybe I'm missing something here, but the link Porsche referred to was from a thread on downloads being corrupted, and the patch was for that issue, and not for the continuing of bandwidth usage after exiting a flash video site, or am I wrong :blink:

  • werby3
    edited February 2013

    Hello ObsCure,


    The only you can do is to download this tool (tcpview from sysinternals) and every time you see this issue, close connection(s) with "finwait_2" status, or disable/enable your network connection.


    You can also see this : http://forum.bitdefender.com/index.php?sho...st&p=173715


    columbo...the man who cannot miss anything! ;)


    Regards

  • columbo
    edited February 2013

    lol, so maybe I wasn't missing that one ;) Thanks for confirming that for me werby3, as you know what a week I've had ^_^


    I just wouldn't want anyone downloading a patch they may not need, especially when Microsoft wants you to register, give them an email link, in order to send you the download link...i.e. it isn't for the average user, as far as a patch.


    Good follow up solutions and link, werby3 :)

  • Hello ObsCure,


    The only you can do is to download this tool (tcpview from sysinternals) and every time you see this issue, close connection(s) with "finwait_2" status, or disable/enable your network connection.


    You can also see this : http://forum.bitdefender.com/index.php?sho...st&p=173715


    columbo...the man who cannot miss anything! ;)


    Regards


    Did the same thing with NetLimiter, its just annoying to do a manual connection kill every time, besides i have people who are not IT spe######ts in my house hold and explaining this stuff to them will be a pain.


    BD 2012 didn't have this issue for a big part of the year, and then it started and never went away.


    Anyway thank you for the reply.

  • P.S


    Could someone please give me a quick rundown, on how to disable 'Scan HTTP traffic' via the registry, on Win7 64bit system, for BD2013 IS? :mellow:


    Cheers

  • May be Bitdefender is not handling the IDM drivers e.g idmwfp.sys properly. Did anyone try to add the IDM drivers to Exclusions etc.


    I have just test but it not work now :(


    Any solution now ???

  • Hello all, rest assured I will not delete any of the previous posts. I appreciate customers who let us know when things aren't right, as negative feedback is even more important than positive feedback.


    What I want you to know is that the ghost traffic issue reported here and in other topics of the forum has been acknowledged by our development team for some time and is currently being worked on for a fix.


    Next, I will kindly ask you to post here your ticket ID-s here so I can easily manage them. We will definitely help you in fixing the issue.


    Thank you for your patience and understanding.

  • The discussion will continue here -> http://forum.bitdefender.com/index.php?showtopic=42438

  • realkaka2204
    edited March 2013

    I hope this issue (#1) would be fixed in the future. Currently, It still remains in version 2013 and 2014 beta. Not only IDM but also any program use for downloading get same problem.

  • Hello all, rest assured I will not delete any of the previous posts. I appreciate customers who let us know when things aren't right, as negative feedback is even more important than positive feedback.


    What I want you to know is that the ghost traffic issue reported here and in other topics of the forum has been acknowledged by our development team for some time and is currently being worked on for a fix.


    Next, I will kindly ask you to post here your ticket ID-s here so I can easily manage them. We will definitely help you in fixing the issue.


    Thank you for your patience and understanding.


    Where is the fix to this?


    My bandwidth cost me a fortune and I just lost a big chunk to some auto play movie. Bad enough you price gouge my subscriptions and now my internet as well. FIX THIS!

  • Thank you Bitdefender! For NOT fixing this! I'm sorry but I'm so frustrated and even sad that this issue still hasn't been fixed. I'm frustrated because I'm sick and tired of closing connections with Netlimiter(or TCPView) and sad because this is such a good anti virus & internet security.


    Oh well. Uninstalling and moving to another AV (though my license doesn't expire in months) now because I have lost hope. If you were really serious, you would've fixed this ghost traffic issue by now.


    I pity all those people who are using Bitdefender on a limited/capped internet connection and have no clue of this issue!


    The only reason I'll ever come back to BD now is if I get a GUARANTEE of a fix soon as we're tired of false promises.


    ........

  • OMG I had no idea how long this has been going on without a fix, and to think I just renewed my subscription shame support is not as efficient as billing. Who do I address my excess bandwidth invoices too?

  • Same here with Internet Security 2013, Win7 64 and the latest chrome. If I go to youtube (or any other flash video website), click on a video and then close the browser, I can see on the network activity module that I'm still downloading it.


    At least, thanks to the members of this forum, I now know that I can close the connection using tcpview but still I´m waiting for a fix or there wont be any subscription renew for me.

  • Same here, problem is known for months and no fix in sight. I even tested Bitdefender 2014 beta, bug is present there, also. I'm not renewing my subscription on this AV.

  • werby3
    edited March 2013
    Same here, problem is known for months and no fix in sight. I even tested Bitdefender 2014 beta, bug is present there, also. I'm not renewing my subscription on this AV.
    Hi,


    Issue is known since 2009.


    Nothing have been changed on 2014 release but this new...fantastic feature, we all expected, called "Wallet" <img class=" /> .


    Actually, they just add code in the old app which has many unresolved issues, although they should rewrite it from the beginning. That's why there is a huge installer (almost 300MB) although competitors offer many more features, while their installers and apps have half or less the size of BD (and of course not so buggy).


    As we can realize, this is the cheapest way for BD company to develop its products and sooner or later is going to pay for this, especially for the...excellent :D support.


    Regards

  • I better be doing a charge back on my recent subscription and use another suite. Still trying to work out what the [escalated] tag means, perhaps its frustration increase rapidly.

  • Escalated usually means it's been submitted to the devs. or techs. for them to consider and look into. Since others here have mentioned that the 2014 beta still has the same issue is a little disheartening, maybe...hopefully, the 2014 public release version will have this issue resolved.


    Whenever something is tagged as Implemented, means it's a done deal. FAD=s functioning as designed.

  • Like the use of "usually" as im seeing jack squat from bitdefender.

  • Hello support!!

  • JoshY
    edited March 2013

    Hello,


    I have one Bitdefender 2013 Sphere licence, and i have installed the product on many computers.


    I have launch many tries on many browser and many computers (Windows 8, Windows 7, ...), and I noticed that the problem (the "FIN_WAIT_2 problem") occurs only when Bitdefender is setup and running with the HTTP protocol.


    Proof of concept:


    1) I setup a fresh Windows 8 install (so no Bitdefender software).


    2) I choose one file on the web randoomly to download: file X (so it is - NOT - dependant of the HTTP Server software: Apache, Nginx, ... same results).


    2) I launch the download of X with Internet Explorer (transfer rate: 1MB/sec), and I exit the download before it finished.


    3) I check "netstat -an". The connection with the HTTP Server have correctly disapeared.


    4) I relaunch the same download, and the transfer rate is the same: 1MB/sec. Perfect.


    5) NOW, I install Bitdefender.


    6) I launch the download of X with Internet Explorer (transfer rate: 1MB/sec), and I exit the download before it finished.


    7) I check "netstat -an". The connection with the HTTP Server have --- NOT --- correctly disapeared. I have always the connection active with one FIN_WAIT_2 tag. I can see on my router that there is a lot of network activities. When I kill the connection on the HTTP server myself, the router indicate that there is now no more network activites. So the problem is the file continue to be downloaded!


    8) I relaunch the same download, and the transfer rate is about: 500KB/sec... because Bitdefender seems to prevent the aborted download to terminate completely/properly !


    It is very annoing because if you launch and stop downloads, your bandwith decrease extremmely, because actually all downloads still to continue !


    Please solve this issue. (I have not the problem with Bitdefender 2012).

  • Hi,


    Issue is very old, known and unresolved.


    Go to : http://forum.bitdefender.com/index.php?showtopic=42438 and you'll find a temporary (annoying) solution here: http://forum.bitdefender.com/index.php?sho...st&p=176164


    Regards

  • Hello werby3,


    Thanks for your answer.


    I was surprised to have a drastic loss of bandwidth... I have my answer now, thank you.


    I don't understand how a company as prestigious as Bitdefender can continue to sell products with this kind of critical issues! I'm just shocked.


    I'll try the beta version 2014. Maybe they finally fixed the problem...


    I use my computers professionally. If the problem persists I definitly migrate everything under Kapersky.


    Best regards

  • ...I'll try the beta version 2014. Maybe they finally fixed the problem...
    You are welcome.


    Unfortunately, issue is not fixed in 2014 beta release and is not the only one.


    Actually, beta 2014 is a clone (most parts) of 2013 one.


    Regards

  • JoshY
    edited March 2013

    Hello,


    Finally, I have write one fix by myself for the FIN_WAIT_2 issue...


    Binary:


    http://dl.free.fr/kyMHYS5nM


    Source code:


    /**
    * Unofficial TCP_STATE_FIN_WAIT2 Bitdefender Fix
    *
    * Author: JoshY
    */

    #include <ws2tcpip.h>
    #include <iphlpapi.h>

    #pragma comment(lib, "ws2_32.lib")
    #pragma comment(lib, "iphlpapi.lib")

    #define REFRESH 2
    #define HTTP_PORT 80
    #define HTTPS_PORT 443

    int main()
    {    
        DWORD tcptsize=sizeof(MIB_TCPTABLE);
        FreeConsole();
        while(TRUE){
            PMIB_TCPTABLE tcpt=(MIB_TCPTABLE *)malloc(tcptsize);
            if (tcpt){
                if(GetTcpTable(tcpt,&tcptsize,TRUE)==NO_ERROR){
                    int i;
                    for (i=0;i<(int)tcpt->dwNumEntries;i++){
                        u_short port=ntohs((u_short)tcpt->table[i].dwRemotePort);
                        if(port==HTTP_PORT||HTTPS_PORT==port){
                            if(tcpt->table[i].dwState==MIB_TCP_STATE_FIN_WAIT2){
                                tcpt->table[i].dwState = MIB_TCP_STATE_DELETE_TCB;
                                SetTcpEntry(&tcpt->table[i]);
                            }
                        }
                    }
                }
                free(tcpt);
            }
            Sleep(REFRESH*1000);
        }
        return EXIT_SUCCESS;
    }


    Simply launch the executable, and the HTTP/S connections with the FIN_WAIT_2 state will be automatically dropped ! It works! :)

  • JoshY
    edited March 2013

    I cannot edit my previous post...


    WARNING: YOU MUST TO LAUNCH THE EXECUTABLE AS ADMINISTRATOR TO GET IT WORK.


    And it is normal that the console is hidden immediately after launching.

  • werby3
    edited March 2013

    Hi,


    Very kind of you.


    I tried your app but it cannot be ran (even as administator) cause a .dll is missing from my system (attached image)


    As I saw in a quick search, this dll is included in some Microsoft apps which I do not need.


    Anyway thanks a lot for your concern. :)


    Regards

    post-24433-1364492476_thumb.jpg

  • JoshY
    edited March 2013

    re,


    you can try this:


    http://dl.free.fr/m28HeJwOY (it include the official dll from microsoft, and I think this dll probably come with this redist)


    thanks!

  • It's work. Thanks

  • JoshY
    edited March 2013

    Hello,


    You can also try this executable (no external dll, but always run it as admin):


    http://dl.free.fr/mdJXlGYSB


    You can launch the fix at windows startup.


    @realkaka2204:


    Ok, perfect.

  • realkaka2204
    edited March 2013
    Hi,


    Very kind of you.


    I tried your app but it cannot be ran (even as administator) cause a .dll is missing from my system (attached image)


    As I saw in a quick search, this dll is included in some Microsoft apps which I do not need.


    Anyway thanks a lot for your concern. :)


    Regards


    You must install Visual C++ Redist 2012 to launch it.

  • realkaka2204
    edited March 2013

    Additions, FIN_WAIT_1 status frequently appear. I think you should add this into "if condition" of source code.

  • enrike3
    edited March 2013

    Great fix ! It's work !!!


    How can I add it at start-up ?

  • Great fix ! It's work !!!


    How can I add it at start-up ?


    You can't set it run at startup by normal ways because The program require run as Admin. However, you can use "Task Scheduler" to do it.

  • werby3
    edited March 2013

    Hi,


    I've tried everything, with vcredist 2012 (x86 & x64) installed, and both executable files run as admin.


    There are no error messages any more but it does not work on my Win 8 Pro(x64).


    Also .exe files does not exit. I see them in Task manager running and I have to kill them manually.


    Regards

  • realkaka2204
    edited March 2013
    Hi,


    I've tried everything, with vcredist 2012 (x86 & x64) installed, and both executable files run as admin.


    There are no error messages any more but it does not work on my Win 8 Pro(x64).


    Also .exe files does not exit. I see them in Task manager running and I have to kill them manually.


    Regards


    You try using my program. I used Joshy's source code and change a bit to kill "FIN_WAIT1",too :rolleyes: . Download here: http://www.mediafire.com/?9yzwaq9nee7be5l

  • I register today to say a big Thanks. My bandwith is back! It's fully working with my Windows 8 without any additional software!


    Do you think it is possible to easily create a little Windows installer for this fix which automatically run the program permanently as admin ? Because I would easily install the program on multiple computers^^

  • Bitdefender Techs., we obviously have some very talented members like JoshY and realkaka2204, who seemingly were able to accomplish a patch solution. Is this maybe something Bitdefender should look into, test, and create your own "sanctioned" version, and offer it as a (update fix) patch?

  • werby3
    edited March 2013
    You try using my program. I used Joshy's source code and change a bit to kill "FIN_WAIT1",too :rolleyes: . Download here: http://www.mediafire.com/?9yzwaq9nee7be5l
    Hello realkaka2204,


    Your file cannot be downloaded. It seems it's a Mediafire problem at this time.


    Could you please send it to another server?


    Also, I tested JoshY's files on this web radio site http://kallien.caster.fm/ and it didn't work with Firefox (with IE 10 connection is terminated w/o using anything).


    Regards

  • No problem with the download on my end, have done it twice, on Widows 8, and 7, with FF 18. Maybe try...lol, dare I say, IE ^_^

  • werby3
    edited March 2013
    No problem with the download on my end, have done it twice, on Widows 8, and 7, with FF 18. Maybe try...lol, dare I say, IE ^_^
    Hello Scot,


    Here, it does not download with both browsers (Firefox and IE). I am trying on this since one hour but nothing.


    Could you please sent it to another server?


    Also, could you try it (the executable) on this site http://kallien.caster.fm/ with Firefox and see if it works?


    Thanks in advance

  • columbo
    edited March 2013

    Hi friend :) try this link:-----------------------


    I'm on and off with work, so I will have to try it this weekend. Let me know if the link worked for you :)


    edit: that sendsapce is bringing me to another download manager, ilivid? Let me try again

  • JoshY
    edited March 2013

    Hello,


    Thanks for messages.


    @werby3:


    Actually, your live radio use destination port which is not standard. For now, the current fix handle only HTTP (80) and HTTPS (443) traffic when destination server run on his default port (most web sites).


    I will release soon an update to handle also "exotic" port for web transfer.


    @realkaka2204:


    Thank you for the change. Actually, Bitdefender doesn't send back ACK/FIN to the server which results in many connection in FIN_WAIT_2 state. But, in theory tcp connections in the state FIN_WAIT_1 should not consume bandwidth because the timeout is properly working.

  • werby3
    edited March 2013

    Thank you very much my friend, I finally got it with your link.


    But it still doesn't work. I always tested on this site http://kallien.caster.fm/ with Firefox 18.


    realkaka2204 : It's no need to send it.


    JoshY : I had thought of that but thank you anyway


    Thank you all


    Best Regards


  • It was the wrong download button I was trying to confirm the link with, werby3..lol, glad you got it to work.

  • werby3
    edited March 2013

    ...only one question.


    Those executable files are remaining opened after first run. Is it normal?


    THX

  • Yes, the file must remain open at all times to accomplish his work. However, as it is written in C, it uses very little resources.

  • Thank you JoshY


    You are a treasure! We're waiting for your next diamond. :)


    My Best

This discussion has been closed.