mapped network drive / blocked on startup


I installed bitdefender 2019.


When starting my pc  it blocks the mapped NAS drives. (see picture drives.png below).


When I stop the firewall and reboot everything works so the problem is firewall related.


I need to reboot for that to work so I assume thet the need for a reboot has something to do with creation of the the mapped drives on startup.


Implementing 


https://www.bitdefender.com/consumer/support/answer/13428/


doesn't do anything as far as I can tell.


UNC paths don't seem to work either unless I disable the firewall.


Suggestions?


thx


 

drives.PNG

image1 bit.PNG

image2 bit.PNG

image 3 bit.PNG

Tagged:

Comments


  • Turned off stealth mode: no result


     .. a day further & no idea on how to solve this. The only workaround I found was disabling the firewall.


    I was considering switching to bitdefender but this doesn't seem to be working... No responses either? 


     



  • 40 minutes ago, Jadm said:



    No responses either? 


     



    Contact the technical support. You won't get a response here immediately or as soon as you might expect. 


  • just contacted them... 


    I'll post any relevant info here.


  • Hello /index.php?/profile/215367-jadm/&do=hovercard" data-mentionid="215367" href="<___base_url___>/index.php?/profile/215367-jadm/" rel="">@Jadm , 


    Can you please let me know if, with the Firewall turned ON, you can access the network drives by IP directly? 


    Thanks!

     


  • If I use \\192.168.2.25\ as unc path, it works. 


     


  • If I use \\192.168.2.25\ as unc path, it works. 


    To be clear: it's a good workaround but I would like a complete solution :-)


     


     



  • On 11/14/2018 at 10:08 PM, Jadm said:



    If I use \\192.168.2.25\ as unc path, it works. 


    To be clear: it's a good workaround but I would like a complete solution :-)


     


     



    This is a known issue and yes accessing by IP is considered only a workaround. 


  • I logged into the Forum to log the same issue. Basically have problems over WiFi at home, where the Firewall setting in the Network Adapters, the settings for WiFi is "Dynamic"; whilst when is Home/Office and have the Rules setup works fine.



  • On 11/22/2018 at 2:29 AM, Velleda said:



    I logged into the Forum to log the same issue. Basically have problems over WiFi at home, where the Firewall setting in the Network Adapters, the settings for WiFi is "Dynamic"; whilst when is Home/Office and have the Rules setup works fine.



    Hi Velleda,


    The Firewall should work just fine with the rules set to Home/Office and we recommend you to keep these rules.


  • It does not work for WiFi. Setting for WiFi is "Dynamic" as I can be connected via WiFi in many places and not all them are Home/Office.


    Workaround about accessing using IP address instead oc Computer name works, but is just that, a workaround, this issue should be fixed by Bitdefender...

This discussion has been closed.