Bitdefender is blocking access to websites that we use all the time

Been using Bitdefender for quite some time. Within the last week it is either blocking websites so you cant access them or it is blocking functionality of the websites. For example https://myjtech.digital/ when we try and login in it doesnt do anything. If i disable bitdefender I can log in just fine.

https://www.equipp.org/default.aspx it lets us log in but than just sits there and tries to load forever. If i disable bitdefender the page loads right away. https://secure.outcomesmtm.com/ same thing with this website

other websites like https://www.pharmacylite.com/loginregister once i try and login gives me this error

Not Acceptable! an appropriate representation of the requested resource could not be found on this server. This error was generated by Mod_Security.

If i disable bitdefender it works just fine.

Any help on this matter would be greatly appreciated. It is very frustrating having to keep turning off bitdefender to access certain websites.

Comments

  • Having EXACT same issue! I get the error when trying to log into any of my Wordpress Admin panels... I get the error after successfully logging in. Even if I add URL to exclusion list, getting same problem. Only goes away after turning Shield off.

  • edited August 22

    Same problem making any administration fixes in wordpress (.../wp-admin) a real nightmare. There actually are several threads on wordpress talking about this issue with BitDefender but it seems to be primarily a problem with the free version of the program.

    https://wordpress.org/support/topic/unable-to-log-into-wp-admin-but-only-on-one-device/

  • Same here! I had problems using web forms on several website as long a have activated BitDefender Free on my computer.

    I have problems with:

    • Using dashboard of an existing Wordpress installation. The upload of media does not work. Saving posts with lots of text does not work.
    • Using a sign in form at different websites does not work. The process ends with an "internal server error" or just without any message.

    Disabling BitDefender Free solved the problems.

  • Bitdefender Free constantly blocking genuine URLS, most recently Microsoft Azure Directory logins. The URL exclusion option doesn't work and I have observed that Bitdefender appears to be completely blocking the parameters being passed via the URL.

    I have also observed this becoming a recurring problem with both consumer (Antivirus Plus) and business editions (Gravity Zone) and suspect this is due to the relentless new features being added, most of which are not really required. Endless notifications anyone?

    BD has gone from a great lightweight AV to a paranoid bloated product with endless false positives.

    Quite frankly had enough now and have started moving clients to another AV product and no longer recommending.

  • Can anyone say anything about this from the official side? Is the problem known? Is it acknowledged as a problem? Will it be fixed?
  • It looks like it is a ghost town in here at the moment as far as official Bitdefender staff are concerned, perhaps they have knocked off for the weekend?

    This problem is currently happening with all australian websites that have .com.au domain extension.

  • No response from the Bitdefender team. Looks like it's time to migrate to other free antivirus. Kaspersky?

  • Having the same issue! POST variables are getting dumped along the way by Bitdefender (and thus, login isn't possible through SSL).

    Huge problem. We have 8000 users.

  • FlexxFlexx ✭✭✭✭

    @Andy_BD, @Mike_BD

    Kindly have a look.

    Regards

    Flex

    (Bitdefender beta tester 2019/ 2020)

  • Hi all, thanks for reaching out!

    I've personally checked all the links above and most of them work (then again, I have BD paid solution installed, ofc).

    So it seems to me the issue is only with the free product. We'll ask the dev team to have look.

    Cheers,

    Mike

  • Hello, can you please take a look at https://gavere.permamed.be/test.php as well?

    When Bitdefender Free edition installed, this even simple example shows that all post-variables are not getting posted. When BD is disabled, everything works fine.

    (this is the reason why non of our users who are using bitdefender, can login into the system)

  • @His_Royal_Dudeness yep, I can access them. So defo the issue you encounter is linked with the Free version. Dev team is on it.

  • We've been busy with a serious visual overhaul and content improvement for this Community, so please excuse the delay :) We would be happy to keep using BD Free, but, if you chose another product, we're happy to hear your thoughts anyways.

  • Many of my customers would be happy to pay for bitdefender if the paid version worked as well as the free version.

    Unfortunately the paid version is nowhere near as good as the free version.

    Bitdefender free never bothers you with annoying popup messages asking my customers to do this, or do that, which is how AV security should be.

    Nobody wants to be babysitting their AV, they just want to get on their computer and have fun, or do work.

    Perhaps Bitdefender Free should offer an additional subscription as an annual support plan for those that can afford it and just want a quiet simple unobtrusive, but effective AV?

    There is no option to donate either, so those of my customers who want to keep the good work of Bitdefender Free dev team going arent able to show their appreciation that way either.

  • Hey Mike_BS.

    It appears that the problem is solved. Everythings is getting posted, again!

    Thnx alot, Dev!


    Regards,

    Arthur

  • The Free version has it's qualities, but also it's limitations. We're constantly try to improve our whole portfolio of products, albeit free or paid. I understand your point (truly) and I will try to make it visible to the teams. No promises, tho :)

    Cheers,

    Mike

  • Yep, my colleagues told me they pushed a quick fix, thanks to you guys pin-pointing it. Glad to hear it's now ok.

    cheers,

    Mike

  • Still have issues with a lot of sites on mozilla firefox.

  • I am on Bitdefender gravity zone and am having problems with known good sites. I have created my exceptions and applied them to the correct computers but it still will not allow access to these sites. Turning off bitdefender to access these sites is not a viable option for me. Hopefully, I am missing something simple. HELP!!!

  • I am on Bitdefender Security - part of the Netgear Armor product - just installed (as an attempt to solve a problem with Total Security 2021).

    The problem remains. The same behavior discussed above on other posts/comments. NO HTTP traffic is allowed, even to a local NAS server, even though I can access the shares on the same NAS. What's odd is that this problem is only on one Windows 10 PC, and only on one user profile of that PC. I can log in to another account on same PC and I can go anywhere on the Internet.

    I tried the steps recommended: 1) disable firewall... no change; 2) disable Encrypted web scan... no change.
    Please advise.
  • I am on Bitdefender Security - part of the Netgear Armor product - just installed (as an attempt to solve a problem with Total Security 2021).

    The problem remains. The same behavior discussed above on other posts/comments. NO HTTP traffic is allowed, even to a local NAS server, even What's odd is that this problem is only on one Windows 10 PC, and only on one user profile of that PC. I can log in to another account on same PC and I can go anywhere on the Internet.

    I tried the steps recommended: 1) disable firewall... no change; 2) disable Encrypted web scan... no change.
    Please advise.

Leave a Comment

BoldItalicStrikethroughOrdered listUnordered list
Emoji
Image
Align leftAlign centerAlign rightToggle HTML viewToggle full pageToggle lights
Drop image/file