Certificat incorect
Salut
Am mai scris despre aceasta. O gramada de site-uri sint blocate de Bitdefender pe motivul ca certficatul este incorect. Numai in luna Decembrie, si sintem in 10, am peste 30 de alerte, respectiv blocaje, toate bazindu-se pe certificat incorect. In discutiile cu Suport, nu ajungi la nicio concluzie. Ei nu recunosc ca sint alerte false, ca site-urile nu au nimic, pentru ei certificat incorect este site cu problema. Ai acces la el? Nu!
Ok, inteleg ca unele site-uri, malitioase, au certificatul incorect, dar nu toate site-urile care au certificat incorect, sint malitioase. Tocmai aici este problema: Bitdifender nu distinge site-urile malitioase de cele care nu sint. Clasificarea este simpla: nu are certificat corect, este malitios.
Nu as scrie nimic despre aceasta problema, daca nu mi-ar bloca accesul la site-uri. In acest moment nu sint in stare sa inteleg daca site-urile care le accesez sint cu probleme sau nu.
Iata un exemplu in timp real:
Conexiune suspectă blocată
acum 27 minute
Funcția:
Online Threat Prevention
chrome.exe a încercat să stabilească o conexiune la www.inmh.ro, bazându-se pe un certificat incorect. Am blocat conexiunea pentru a-ți menține datele în siguranță, deoarece certificatul utilizat a fost emis pentru o adresă web diferită de cea vizată.
Adaugă la Excepții
Dupa care, acum, pot accesa site-ul fara probleme ( si eu m-am mirat!!!!!.... site-ul asta nu mai merge de cca doua luni )
Multumesc Bitdefender!
Constantin
Comments
-
If you believe that a website or file has been incorrectly blocked by Bitdefender, you can share the details with our malware researchers by filling out the form at the link provided below: https://www.bitdefender.com/consumer/support/answer/29358/
If the website or file is indeed incorrectly blocked, the detection will be removed within a maximum of 72 hours. However, if the detection still persists after 72 hours, please consider the website or file as malicious, as determined by our malware researchers, and the detection will remain.
Regards
Life happens, Coffee helps!
Show your Attitude, when you reach that Altitude!
Bitdefender Ultimate Security Plus (user)
0 -
Nu stiu engleza. Am tradus cu Google.
Hai sa facem invers. Este mai simplu. Scrieti voi un utilitar care sa analizeze toate amenintarile blocate din logurile clientilor aflat pe Bitdefender Central, cercetati-le, impartiti-le in doua categorii, malisioase sau nu, improspatati filtrul din Firewall si noi o sa avem mai putine site-uri blocate. De ce sa fac eu asta? Eu vreau doar sa utilizez produsul si mai ales sa ma incred in el.
Salutarile mele!
0 -
@Alexandru_BD, @Mike_BD can you check on this.
Regards
Life happens, Coffee helps!
Show your Attitude, when you reach that Altitude!
Bitdefender Ultimate Security Plus (user)
0 -
Salut @ConstantinB si bine ai venit in comunitatea Bitdefender.
Notificarea "Conexiune suspectă blocată" este declanșată de modulul de prevenire a amenințărilor online din Bitdefender atunci când este accesat un domeniu HTTPS care are probleme cu certificatul de securitate. Spre deosebire de HTTP (Hypertext Transfer Protocol), HTTPS (standardul HTTP Secure mai sigur, HTTPS) este criptat cu ajutorul Transport Layer Security (TLS), securizând comunicațiile dintre calculatorul dumneavoastră și site-urile web pe care le vizitați.
HTTPS este indicat prin poziționarea unui mic lacăt în fața barei de adrese ori de câte ori vizitați o pagina web. De obicei, prezența acelui lacăt înseamnă că site-ul are un certificat HTTPS valid, că domeniul site-ului este verificat pentru a corespunde cu numele din certificat și conexiunea cu site-ul este criptată. Cu alte cuvinte, informațiile schimbate între dumneavoastră și domeniul respectiv nu sunt în format text simplu, ci criptate. Domeniile nesigure sunt linkuri externe către site-uri web care nu au un certificat de securitate emis de o autoritate de certificare de încredere, au un certificat de securitate necorespunzător sau expirat și pot conține phishing, malware sau programe potențial nedorite.
Această alertă apare atunci când încercați să vizitați un site web securizat (HTTPS) cu un certificat de securitate invalid. Este vorba în general de site-uri web cu multe reclame, cum ar fi site-urile de știri cu un certificat expirat care încearcă să stabilească o conexiune. Dacă doriți, puteți verifica certificatul SSL pe https://www.sslshopper.com/.
Pentru a evita orice risc de securitate, este recomandat să părăsiți imediat pagina pe care urma să o vizitați. Nu este necesară nicio altă acțiune din partea dumneavoastră.
Pe de altă parte, dacă nu navigați pe site-ul indicat în notificările Bitdefender sau dacă certificatul site-ului este valid, dar totuși primiți pop-up-uri despre conexiuni suspecte blocate, problema ar putea fi dispozitivul dumneavoastră. Puteti consulta articolul de mai jos pentru mai multe informatii:
Cu stima,
Alexandru
Premium Security & Bitdefender Endpoint Security Tools user
1 -
Salut Alexandru, merci pentru raspuns.
Cel mai interesant aspect din raspunsul tau este treaba cu lacatelul...hi! Pina acum stiam ca daca accesez site cu lacatel, HTTPS, site-ul este sigur. Din cit inteleg eu, nici site-urile cu lacatel nu mai sint sigure, iar Bitdefender este cel care demonstreaza aceasta. Este de retinut!
Nu ma deranjeaza ca Bitdefender imi interzice accesul la site-urile nesigure... de aceea mi-am cumparat licenta...sa fiu protejat. OK...dar cind numai am acces la o gramada de site-uri, incepe sa devina suspect. Ce inteleg eu din cele discutate cu Suport este ca doar certificatul este invalid, nu neaparat site-ul este malitios. Cu alte cuvinte, daca hotii nu merg la furat cu buletinul la ei, asta nu inseamna ca Xulescu, daca nu are buletinul la el, este hot! De aceea cred ca actiunile de protejarea datelor de catre Bitdefender sint duse la extrem. Apropos de aceasta, povestindu-le prietenilor mei despre blocarea paginilor cu certificat expirat, acestia au glumit cu mine: intr-o zi, ca sa fii complet protejat, Bitdefender o sa-ti taie internetul... si cam asa se intimpla... mai intii un certificat expirat, miine nu stiu ce mai apare si tot asa inainte.
Solutia propusa de mine in postarea precedenta este ok. Bitdefender trebuie sa verifice amenintarile blocate, sa le analizeze si imparta in categorii, rau intentionate sau nu, si sa actualizeze Firewall. In acest fel, pe viitor, blocarea unor site-uri chiar va fi corecta.
Uite un aspect care m-a pus pe ginduri. Citeste, te rog, primul post. Doresc sa accesez INMH-ul ca sa vad cum evolueaza vremea, nu pot sa il deschid pentru ca are certificatul expirat, ma hotarasc sa scriu pe forum la Bitdefender si cind sa copiez adresa constat ca a inceput sa functioneze. Diferenta de timp de cca 30 minute. Nu ti se pare suspect?
Legat de invitatia de a citii articolul, din finalul postarii tale, cam seamana cu: daca nu poti sa il convingi, zapaceste-l.
Incearca sa intelegi ca nu sint rau intentionat. Doar imi exprim dezacordul cu anumite actiuni ale lui Bitdefender.
Salutarile mele!
0 -
Salutari @ConstantinB,
Cu placere. 🙂
Am citit recent si informatiile furnizate de catre reprezentantii echipelor de asistenta si am observat ca ati intampinat si detectia de certificat expirat pentru deff.nelreports.net. Acolo intr-adevar nu exista niciun pericol real, insa notificarea este legitima si scopul ei este de a informa utilizatorul asupra unui potential risc de securitate pentru dispozitiv. Desi in acest caz s-a stabilit ca nu exista nicio amenintare, produsul a functionat asa cum a fost proiectat. Practic, evenimentul a avut legatura cu MSEdge, care face telemetrie si contacteaza doua servicii „defuncte” (care dateaza din era Internet Explorer/MSN - sau cel puțin asa sunt descrise de suportul MS). Aceste servicii nu mai sunt folosite (unul dintre ele se numeste conectivitate la internet browser sau ceva de genul) si figureaza abandonate, prin urmare certificatele lor nefiind reinnoite. Dar, cel mai probabil Edge are inca un cod care le invoca, iar componenta Online Threat Prevention a vazut traficul catre un astfel de punct final cu un certificat expirat.
Asa ceva nu ar trebui sa se intample, insa totusi s-a intamplat. Alerta poate cauza pe buna dreptate o inconvenienta utilizatorului, dar este dpvd tehnic legitima, fiindca acele doua site-uri (bzib.nelreports.net și deff.nelreports.net) apartin intr-adevar Microsoft. Ca urmare a acestui eveniment, a fost creat si un articol care explica detaliat contextul:
Referitor la detectiile de certificate expirate pe care le-ati intalnit recent, in cazul in care paginile respective nu prezinta niciun risc, ele pot fi adaugate ca exceptii. Componenta de securitate care le detecteaza se numeste Online Threat Prevention, mai exact functia Encrypted Web Scan. Desi nu este o actiune recomandata, o puteti dezactiva in cazul in care sunteti sigur ca certificatele paginilor pe care le accesati nu prezinta un risc pentru securitatea dispozitivului. Encrypted Web Scan se poate dezactiva din interfata Bitdefender, de la rubrica Protection -> Online Threat Prevention -> Settings:
Acestea fiind spuse, eu nu incerc sa va conving de nimic, doar v-am explicat care sunt mecanismele din spate si ce se intampla mai exact 😉
Cu stima,
Alexandru
Premium Security & Bitdefender Endpoint Security Tools user
0 -
Salut Alex
... nu analiza numai ceea ce iti face placere. Site-urile blocate sint rau intentionate? Dincolo de certificat expirat ati identificat si potentiale surse de infectare, fishing, etc? Chiar sint acele site-uri rau intentionate?
Stiu cum pot accesa acele site-uri blocate, dar nu mi se pare corect. Cum nu mi se pare corect ca sa stiu daca sint sau nu de incredere. Problema nu este la mine. Este la produsul pe care il utilizez eu. Eu sint un simplu utilizator si nu trebuie sa stiu prea multe.
Concluzia mea este simpla: Bitdefender nu este capabil sa recunoasca care site-uri au probleme ca sa le blocheze.
Discutia asta nu rezolva nimic. Fiecare o tine pe a lui.
Pe curind!
1 -
Te salut din nou Constantin si ma bucur ca ai raspuns.
Referitor la website-urile respective, personal nu ma pot pronunta daca faptul ca au certificate expirate prezinta intr-adevar un risc de securitate. Insa, este binecunoscut faptul ca, aceste certificate expirate pot permite unui atacator sa efectueze deturnarea sesiunii web autentificata, atacuri de tip MITM precum si alte vulnerabilitati de securitate.
Certificatele SSL ofera autentificare site-urilor sau domeniilor si sunt esentiale pentru asigurarea criptarii corecte a traficului de internet si a identitatii verificate a serverului. Fara aceste certificate, utilizatorii finali nu vor avea de unde sa stie daca site-ul web pe care il navigheaza in prezent este ceea ce pretinde a fi.
Produsul Bitdefender este unul exceptional, si nu spun asta doar in calitate de admin al acestui forum, ci si din experienta acumulata in domeniu.
Eu sint un simplu utilizator si nu trebuie sa stiu prea multe. - Permiteti-mi sa nu fiu de acord cu aceasta remarca. Prima si poate cea mai importanta masura de protectie este prevenirea. Internetul este plin de exemple in care indivizi sau companii au fost victime ale unor atacuri cibernetice, fie pentru ca nu au beneficiat de un nivel de protectie adecvat, fie din pricina absentei unor informatii care i-ar fi putut ajuta sa se protejeze mai eficient. Personal, m-am gandit (si probabil multi alti utilizatori ai internetului) ca "nu mi se poate intampla mie" sau ca "nu are nimeni ce sa fure de la mine" si ca din moment ce am cumparat un antivirus, pot dormi linistit. Din nefericire, lucrurile nu stau tocmai asa, fiindca exista si multe atacuri de tip "social engineering", care se bazeaza pe elementul surpriza, pe uzurparea identitatii unei entitati de incredere si exploateaza emotia sau necunostinta de cauza, pentru a induce utilizatorii in eroare si a obine foloase materiale sau date personale. Ca atare, consider ca accesul la informatie ne ajuta sa fim mai vigilenti si pregatiti atunci cand navigam in mediul online.
Apoi, in ceea ce priveste detectia, exista inca multe situatii in care utilizatorul trebuie sa fie constient de ceea ce se intampla, sau sa ia o actiune, ca atare un antivirus bun nu ar trebui sa fie de tip "set it and forget it" tot timpul.
Intrebarea legata de incredere este una foarte buna. Sa presupunem ca sunt un agent de politie rutiera si la un control de rutina, opresc un sofer in trafic si constat ca masina sa are inspectia tehnica periodica expirata. Acesta imi spune ca tocmai se indrepta catre un service pentru a efectua inspectia. Evident ca nu am de unde sa stiu daca spune adevarul, sau daca circula cu itp-ul expirat fiindca nu vrea sa plateasca taxa. Ca atare, ce fac? Aplic procedura. Intr-un mod simiar, antivirusul nu are cum sa recunoasca in proportie de 100% daca website-ul respectiv are certificatul expirat din rea intentie, sau din neatentie. Sau din alte motive 😉
Cu stima,
Alexandru.
Premium Security & Bitdefender Endpoint Security Tools user
0 -
Discutie sterila.
Multumesc lui Bitdefender care mi-a protejat calculatorul de site-ul rau intentionat al Administratiei Nationale de Meteorologie!
Pe curind!
0 -
Salut Alexandru
In seara aceasta aveam nevoie de niste informatii de pe un site. Nu am reusit sa intru. Motivul este identic cu ceea ce se discuta aici. Intrebare: de ce pe https://bfra.bg/ pot sa intru sa vizualizez informatia si https://vhfcontest.bfra.bg/ nu pot sa intru? A doua adresa este cea care ma intereseaza si returneaza 'Conexiunea ta la această pagină web nu este sigură din cauza unui certificat de securitate incorect, etc, etc'.
Merci anticipat!
Constantin
0 -
Si totusi, voi aveti o problema!
Doream sa intru la adresa https://www.vk5kbb.com/ft897_lcd_fitting_r3.pdf si am fost blocat de Bitdefender. Iata mesajul, inceputul lui:
acum 5 minute
Funcția:Online Threat Prevention
chrome.exe a încercat să stabilească o conexiune la www.vk5kbb.com, bazându-se pe un certificat incorect...etc
Am intrat pe adresa de verificare a certificatelor si m-am uitat ca... stiti voi cum, nu inteleg nimic.
Am revenit pe site si am sters calea /ft897_lcd_fitting_r3.pdf si am lasat https://www.vk5kbb.com. De data asta mi-a aparut un mesaj de blocare gigant... nu glumesc, trebuia derulata pagina ca sa poata fi citit. OK, asta este, nu se poate intra! Dar cind am dat inapoi, Back din browser, surpriza, linkul blocat anterior, https://www.vk5kbb.com/ft897_lcd_fitting_r3.pdf, FUNCTIONEAZA! Iata dovada:
Echipa Bitdefender, cum va explicati aceasta? Este normala functionarea lui Bitdefender sau nu?
Pe curind!
Constantin
0 -
Alexandru, cum iti explici acest comportament: un site este blocat din cauza certificatului si peste citeva minute este deblocat? Corect era sa iti pui aceasta intrebare inca de la prima mea postare. Astept cu rabdare raspunsul tau sau de la echipa Suport Bitdefender.
Constantin
0 -
Alexandru... inca mai astept raspunsul tau: este normal acest comportamant al antivirusului?
Putin mai devreme, incercind sa trimit detalii catre Suport, adresa, de mai sus, cu probleme, am accesat-o fara probleme. Apoi antivirusul a anuntat ca o blocheaza. Am dat refresh si chiar a blocat-o. Cum explici aceasta?
Constantin
0 -
@Alexandru_BD is not available on weekends. Maybe by today or tomorrow he will answer your query.
Regards
Life happens, Coffee helps!
Show your Attitude, when you reach that Altitude!
Bitdefender Ultimate Security Plus (user)
0 -
Salut Constantin,
Imi cer scuze, nu am fost online in weekend, ca atare astazi am vazut comentariile recente.
Asigurati-vă că setările de dată și oră ale computerului sunt corecte, deoarece setările incorecte pot duce la erori ale certificatelor de securitate. Accesați setările computerului dvs, căutați secțiunea „Ora și limbă” și faceți clic pe ea. Asigurați-vă că data, ora și fusul orar sunt setate corect. Dacă nu, ajustați-le în consecință.
Apoi, efectuați o scanare completă a sistemului cu Bitdefender pentru a vă asigura că nu există amenințări pe computer. Deschideți Bitdefender și selectați funcțiile „Protecție”. Faceți clic pe „Scanare completă a sistemului” pentru a începe procesul de scanare. Așteptați până când scanarea este completă, apoi reporniți dispozitivul.
Dacă notificările persistă, problema ar putea fi legată de browserul dvs. web sau clientul de e-mail:
Soluție browser web:
Dezinstalați toate programele și extensiile de browser necunoscute. Revocați permisiunile Web Push pentru site-urile autorizate să afișeze mesaje pe ecran. Apoi resetați browserul la setările implicite. Luați de asemenea în considerare instalarea unui blocaj de anunțuri pentru a preveni conținutul nedorit.
Soluția aplicației de e-mail:
Dacă utilizați un client de e-mail precum Outlook sau Thunderbird, curățați-vă căsuța de e-mail ștergând e-mailurile de la expeditori necunoscuți și golind folderul de spam/junk. Dacă ați stabilit că site-ul care declanșează notificarea este sigur și doriți să îl accesați în ciuda problemei cu certificatul SSL, îl puteți adăuga la excepțiile Bitdefender.
In mod normal, daca setarile de data si ora sunt corecte si eliminati orice posibile cauze care implica browserul sau aplicatia de email, nu ar mai trebui sa primiti aceste detectii de certificate, daca nu este intr-adevar cazul unor certificate expirate sau neconforme.
Cu stima,
Alexandru
Premium Security & Bitdefender Endpoint Security Tools user
0 -
Salut Alexandru... nu m-am gindit ca este weekend... ai perfecta dreptate.
Nu mi-ai raspuns la intrebari. Mi-ai dat un raspuns generalist din care reiese ca nu antivirusul este cu probleme, ci calculatorul meu. Probabil ca daca nu il mai pornesc deloc, 100% antivirusul functioneaza bine.
Nu am probleme cu ora. Chiar utilezez un program pentru sincronizarea automata UTC, deoarece imi este necesar comunicatiilor prin radio. Deci pica.
Extensiile pe care le utilizez sint din sursa sigura. Ce parere ai, Bitdefender AntiTracker este din sursa sigura?
Nu mi se pare corecta justificarea. Este un fel de a arunca pisica.
Intrebare si ar fi corect sa raspunzi la ea: de ce uneori blocheaza si alte ori lasa, antivirusul, anumite pagini de internet cu certificat?
Iata un exemplu GIGANT.... nici nu incape in pagina.
Astept cu interes raspuns la intrebarile mele.
Pe curind,
Constantin
0 -
Tare..tare de tot!
Am comutat intre cele doua adrese de mai sus https://www.vk5kbb.com/ft897_lcd_fitting_r3.pdf si https://www.vk5kbb.com/ dupa care am dat continuu refresh la pagina. Rezultatul: pagina s-a deblocat! Iata captura:
Stiu. E de la ceasul calculatorului meu, am extensii si programe nesigure. Antivirusul sigur merge bine!
1 -
Salut Constantin,
E bine de stiut ca macar am eliminat alte posibile cauze. Si eu primesc notificare in legatura cu certificatul pentru https://www.vk5kbb.com/, insa imi este afisata si optiunea de a accesa pagina. Cred totusi ca detectia ar trebui raportata catre laboratoarele Bitdefender pentru o eventuala corectie, in cazul in care exista o inconsistenta in detectia URL-ului respectiv. Pentru a raporta fluctuatiile de acest fel, sau orice tip de detectie considerata incorecta, se poate utiliza formularul de mai jos:
Intre timp, daca doriti sa evitati aparitia acestor blocaje si notificari pentru paginile respective, puteti dezactiva temporar functia de scanare web criptata, din setarile modului de securitate Online Threat Prevention:
Concomitent cu aceste actiuni puteti de asemenea reveni oricand in discutia cu echipele de asistenta, pentru a le furniza actualizari si astfel continuati investigatia acolo. Cred ca dansii sunt in masura sa ofere solutii in aceasta situatie, avand in vedere ca variantele pe care le-am incercat pe forum nu au dat rezultate.
In incheiere precizez ca "nu arunc pisica" in curtea nimanui, insa deobicei in astfel de situatii se urmeaza o procedura prin care se elimina treptat posibilele cauze. Altfel, putem face doar presupuneri, fara sa stim exact ce se intampla acolo. Poate fi intr-adevar o problema cu certificatul, sau poate fi o detectie incorecta, sau poate exista ceva care interfereaza cu antivirusul, sau poate fi chiar un bug care necesita atentie. Cel mai probabil, o sesiune remote cu un inginer Bitdefender va dezvalui cauza, insa din pacate acest lucru nu poate fi realizat in forumul public, ci doar apeland serviciul de asistenta cu clientii.
Cu stima,
Alexandru
Premium Security & Bitdefender Endpoint Security Tools user
0 -
Salut Alexandru
Eu credeam ca faci parte din echipa de dezvoltare Bitdefender, dar se pare ca m-am inselat. Ma asteptam ca pe forumul lui Bitdefender sa raspunda chiar Bitdefender, nicidecum altcineva in locul lor. M-am inselat.
- Intre timp, daca doriti sa evitati aparitia acestor blocaje si notificari pentru paginile respective, puteti dezactiva temporar functia de scanare web criptata, din setarile modului de securitate Online Threat Prevention *
Nu sint deacord cu aceasta, deoarece nu este recomandat. Corect este ca Bitdefender sa ia aminte si sa rezolve problema. Noi pentru aceasta am platit si nu invers.
- Concomitent cu aceste actiuni puteti de asemenea reveni oricand in discutia cu echipele de asistenta, pentru a le furniza actualizari si astfel continuati investigatia acolo. Cred ca dansii sunt in masura sa ofere solutii in aceasta situatie, avand in vedere ca variantele pe care le-am incercat pe forum nu au dat rezultate.
Nu le pasa!
Vin cu aceleasi explicatii pe care le-ai dat aici, IN BUCLA. Te paseaza de la un Suport la altul (si apoi te intreaba in feedback daca ai fost nevoit sa contactezi Suport de mai multe ori), fiecare spune lafel. O tin una si buna ca totul este ok si sa dezactivez OnlineTh... etc
Concluzie: te agiti degeaba.
- Cel mai probabil, o sesiune remote cu un inginer Bitdefender va dezvalui cauza, insa din pacate acest lucru nu poate fi realizat in forumul public, ci doar apeland serviciul de asistenta cu clientii.
Am incercat o sesiune remote pentru o problema legata de Password Manager DIN BITDEFENDER, cind inca era serviciu. A mers foarte prost. Cel care mi-a cerut aceasta sesiune, nici nu citise toate detaliile pe care le-am dat. I-am explicat de citeva ori fenomenul si degeaba. Online am inteles ca eu vorbream despre Password Manager din Bitdefender si el facea referire la noul serviciu Password Manager. Am fost socat. Cam de atunci am inceput sa zic: uite pe mina cui ne dam noi securitatea calculatoarelor noastre. Dureros, dar reflecta realiatea. As putea sa continui, dar zilele acestea incerc sa fiu un om mai bun.
Bitdefender numai este ceea ce a fost. Experientele devin pe zi ce trece tot mai neplacute, nu te asculta nimeni, mimeaza Suportul si ... rupe! Iubesc Bitdefender de pe timpul lui Softwin. Demult am primit un cd cu licenta in filigran. Cind nu l-am mai putut folosii am trecut la Avira si altele. Acum citiva ani l-am descoperit in oferta de Black friday si l-am cumparat. Si tot asa o tin de citiva ani. Cindva Suportul chiar functiona. Tin minte ca pentru o camera web care nu mergea in windows din cauza antivirusului, le-am facut teste la cererea lor si le-am furnizat date, cred ca mai mult de o jumatate de an. Si au rezolvat problema!
S-au dus vremurile acelea. Cred ca cel mai greu ne este sa fim seriosi... si extrapoleaza putin.
Deoarece vin Sarbatorile am sa fac o pauza. Hai sa fim cu toti mai buni si sa descretim fruntile!
Sarbatori fericite si pe curind!
Constantin
0 -
Salut Constantin,
Multumesc pentru raspuns si observatii.
Eu fac parte din echipa Bitdefender, insa nu sunt membru al echipelor de dezvoltare. Rolul meu presupune administrarea si moderarea comunitatii de brand. Aceasta este o componenta importanta din ecosistemul Bitdefender si impreuna cu Centrul de asistenta, ofera clientilor mai multe optiuni de asistenta rapida si raspunsuri la intrebarile frecvente, in vederea gasirii unor solutii relevante in timp util. Centrul de asistenta contine articole si solutii comune de depanare si reprezinta, in esenta, zona de self-service disponibila pentru toti utilizatorii Bitdefender. Clientii au de asemenea optiunea de a contacta echipele de asistenta tehnica si comerciala folosind acel link.
Comunitatea Bitdefender este un mediu virtual in care utilizatorii, pasionatii si fanii Bitdefender pot interactiona, schimba idei, se pot sprijini reciproc si isi pot impartasi cunostintele si solutiile. Este, de asemenea, un loc de ideatie si ofera feedback valoros echipelor noastre de dezvoltare. In cazul in care o solutie nu poate fi gasita in forum, de regula sunt necesare mai multe informatii pentru depanare, cum ar fi jurnalele care provin din produs (logs) si, in unele cazuri, trebuie efectuata interventia de la distanta (remote). Aceste sesiuni ii ajuta pe ingineri sa obtina o mai buna intelegere a contextului si a circumstantelor implicate. Astfel de operatiuni specifice nu pot fi efectuate pe forumul public, ca atare este recomandat sa contactati echipele de asistenta Bitdefender, pentru o investigatie detaliata.
Forumul este accesat si de catre dezvoltatori, ingineri sau tehnicieni Bitdefender, iar acestia interactioneaza cu utilizatorii in cadrul unor sesiuni de tip Q&A deschise, organizate periodic, sau viziteaza aceste pagini pentru a obtine anumite informatii si feedback din partea utilizatorilor. Ideea principala este ca forumul este o sursa valoroasa de informatie atat pentru utilizatori, cat si pentru echipele Bitdefender, iar asistenta oferita aici provine in mare masura chiar din randul utilizatorilor Bitdefender, in mod voluntar. In consecinta, nu exista garantia ca solutiile oferite aici vor functiona pentru toata lumea. Insa, noi furnizam si continut din Centrul de asistenta, sau posibile solutii pe care fie le-am incercat personal, fie se regasesc in manualele de asistenta tehnica de baza.
Va dati seama ca daca produsul ar avea intr-adevar o problema cu detectia certificatelor, atat aceste pagini cat si echipele de asistenta ar fi fost inundate de solicitari si plangeri. Insa, acest lucru nu se intampla si problema pe care ati intalnit-o este izolata, specifica acelui url sau tip de certificat folosit. Inteleg ca nu doriti sa dezactivati functia de scanare web criptata si sunt de acord ca nu este o actiune recomandata. Dar, aceasta actiune poate ajuta la oprirea temporara a detectiilor eronate, cel putin pana cand reprezentantii echipelor de asistenta reusesc sa ajunga la miezul problemei.
In cazul in care nu sunteti satisfacut cu rezolutia sau functionalitatea produsului Bitdefender si acest eveniment v-a cauzat o inconvenienta, va aduc la cunostinta ca puteti solicita de asemenea o extensie a valabilitatii licentei, pentru a compensa aceste neplaceri. Din nefericire nu cred ca mai este posibil sa solicitati o rambursare a sumei platite, avand in vedere ca produsul a fost achizitionat in 2021, daca nu gresesc..
In incheiere, va doresc Craciun Fericit si un An Nou plin de bucurii si impliniri alaturi de familie si cei dragi, si va mai astept in forumul nostru. 🙂
Cu stima,
Alexandru
Premium Security & Bitdefender Endpoint Security Tools user
0 -
Salut
Voiam sa pornesc un subiect nou, dar nu am gasit nicaeri butonul de start new thread. Asa ca scriu aici, pentru ca ma lasa.
Am avut, cred ca si acum am, licenta pentru 3..5 dispozitive. Intrebare: care este legatura intre dispozitive?
Daca am licenta pentru 5 dispozitive, pot sa instalez Bitdefender pe calculatorul lui vecinu' utilizind licenta mea? Dar pe calculatorul prietenului meu din Italia?
As putea impartii pretul unei achizitii impreuna cu prietenii mei si apoi dupa achizitie fiecare sa beneficieze de o licenta din cele 3, 5...10 licente achizitipnate la pachet.
Deci, exista vreo interdictie la instalarea pe dispozitive in sensul susmentionat?
Constantin
0 -
If you have already purchased a license and still have devices remaining in that subscription, you can send a link to download the product from your Bitdefender Online Central to their email. They will be able to use the Bitdefender product under your subscription, and there will be no issue with access.
@Alexandru_BD I guess this can be done even if the person lives in another country, correct?
Regards
Life happens, Coffee helps!
Show your Attitude, when you reach that Altitude!
Bitdefender Ultimate Security Plus (user)
0 -
Salut
Mi se raspunde acelasi lucru ca la Suport: cum se face instalarea pe celelalte calculatoare.
Nu aceasta am intrebat, nu aceasta ma intereseaza. Este nesemnificativ pentru mine. Exista Bitdefender Central.
Ma intereseaza daca calclatoarele pe care instalez Bitdefender trebuie sa fie numai ale mele sau pot instala si pe calculatoarele prietenilor, rudelor, etc, fara sa depasesc numarul de dispozitive pentru care am primit licenta.
C.
0 -
Firstly, you will have to create a separate Bitdefender account for all other individuals because if you provide your login details, which hold a premium subscription, you will definitely run out of devices.
To install a Bitdefender product, you will need to create a Bitdefender account. Now, let's suppose you have created a Bitdefender account and have a license for 5 devices, and you want to install Bitdefender products on other people's devices. Here is what will happen: whenever any Bitdefender product is installed on any PC, after a successful installation, Bitdefender asks for the login details of the Bitdefender account. If you provide your Bitdefender login details to other people, it will eventually activate their product to the premium version, and a device will be deducted from your subscription of 5 devices.
The only way here is that each and every person on whose computer you will install Bitdefender products will have to create a separate Bitdefender account for themselves. Once they do that, they will get a 30-day free trial automatically activated, after which they will be provided with the option to buy a premium subscription, or their protection will be disabled automatically, and it will only resume once they subscribe to any plan.
Regards
Life happens, Coffee helps!
Show your Attitude, when you reach that Altitude!
Bitdefender Ultimate Security Plus (user)
0 -
Merci pentru raspuns. Am cautat pe site, la intrebari frecvente, termene si conditii si nu am gasit nimic. Cei de la Suport au zis ca nu este nicio problema, dar nu am incredere in ei.
Am posibilitatea sa instalez Bitdefender pe inca 4 dispozitive, nu mai stiu exact numarul. Nimeni din familia mea nu-l vrea si ma gindeam sa imi intreb prietenii. Dar foarte importanta era legalitatea. Restul detaliilor sint nesemnificative.
Pe curind!
0 -
Salutari @ConstantinB,
Solutiile de securitate Bitdefender pentru uz casnic sunt in principiu destinate utilizarii individuale, in cazul in care aveti mai multe dispozitive care necesita protectie, inclusiv mobile, pentru licentele care acopera aceste sisteme de operare, sau pot fi utilizate de catre membri familiei. Nu exista insa restrictii cu privire la cine anume foloseste un loc din licenta pentru a-si proteja dispozitivul, puteti trimite link-ul de instalare catre oricine doriti si nu trebuie sa furnizati persoanei respective credentialele contului Central pentru a instala protectia pe alte dispozitive. Adresa de email si parola contului trebuie sa se afle doar in posesia dvs.
Exista o limita a numarului de autentificari automate pe care le puteti face intr-o anumita perioada de timp si va puteti autentifica automat doar din tara in care a fost creat contul Central. Deci, daca trimiteti invitatii unei persoane aflate intr-o alta tara, sau daca persoana care incearca sa foloseasca linkul de instalare este conectata la un VPN dintr-o alta tara, linkul nu va functiona si i se va solicita introducerea credentialelor contului Central (de unde provine link-ul de instalare).
Acest lucru se intampla pentru ca solutiile de securitate ce ofera protectie pentru dispozitive multiple sunt destinate instalarii pe dispozitive care apartin aceleiasi gospodarii si pentru ca o incercare de conectare din alta tara poate fi un semn de activitate suspecta, astfel incat masurile de securitate a conexiunii in vigoare vor fi declansate, daca cineva din strainatate incearca sa foloseasca un link de instalare care provine din contul dvs.
Sper ca informatiile sunt de folos.
@Flexx the users who wish to protect other devices using an install link sent by someone they know are not required to create a separate Central account. If they do that, their protection would no longer be linked to the Central account from which the initial install link originates.
Regards,
Alex
Premium Security & Bitdefender Endpoint Security Tools user
0 -
Alex...perfect! Multumesc. Ai raspuns mai bine decit Suport.
Poate gasesc pe cineva care vrea sa-l instaleze, din cercul meu de prieteni.
Pe curind!
Constantin
1 -
@Alexandru_BD As far as I understood, he wants his friends and acquaintances to use Bitdefender products, but he doesn't want his own devices in his central account to be used by them, which is not possible. Perhaps I misunderstood."
Regards
Life happens, Coffee helps!
Show your Attitude, when you reach that Altitude!
Bitdefender Ultimate Security Plus (user)
1