Very high ram usage

Hi,

Is almost 7gb of Ram usage normal? It seems excessively high. This is without doing a scan. On the latest version of Bitdefender Total Security. Ram usage has never been so high.

Intel Core i9 processor 14900K, 6ghz | 128gb Memory | RTX 4080.


Answers

  • Scott
    Scott Defender of the month mod

    Hi @M1cr0n

    That amount of RAM is not normal. It should be anywhere between 250-500 MB (in some cases, ~750) depending on the device's total onboard RAM. There have been some other posts regarding this issue as well. It can just be an isolated issue depending on device settings, installed software etc. more so than the hardware configuration.

    You should contact Support from the link below. Go through the How To's and Troubleshooting prompts until reach the black Contact Support box. You will have three options, Chat, email and phone support, which is not toll-free. Chat can be the quickest way to get things started. They will then tell you how and what log files you will need to send and how to send them via their email link.


    Kind regards,

    Scott

    All Bitdefender Home Product User Guides:https://www.bitdefender.com/consumer/support/user-guides/

  • Flexx
    Flexx DEFENDER OF THE YEAR 2023 / DEFENDER OF THE MONTH ✭✭✭✭✭ mod
    edited January 18

    Additionally, to what @Scott advised, you may need to generate logs and share them with the support team

    Generate Bitdefender BDsysLog: https://www.bitdefender.com/consumer/support/answer/1922/

    Generate Bitdefender Support Tool Log: https://www.bitdefender.com/consumer/support/answer/1733/

    Generate Bitdefender Connectivity Log: https://www.bitdefender.com/consumer/support/answer/9689/

    If the generated logs are larger than 25 MB, which is the attachment limit for most email vendors, you can upload the logs to https://upload.bitdefender.net/ and share the link with the support team.

    Regards

    Life happens, Coffee helps!

    Bitdefender Ultimate Security Plus (user)

  • @M1cr0n

    Any news on your part? Might help with my problem. For months now I'm waiting for a solution and nothing is happening besides reboots.